Goeroe by Elfie Tromp 0000-00-00 00:00:00

Find Deals & eBook Download Goeroe

by Elfie Tromp
Book Views: 2
Goeroe by Elfie Tromp
Author
Elfie Tromp
Publisher
Date of release
Pages
0
ISBN
0
Binding
Illustrations
Format
PDF, EPUB, MOBI, TXT, DOC
Rating
4
27
Verified safe to download
See available formats

Book review

Tegh bahadur (d)ji, de negende Goeroe van de Sikhs, leefde tijdens een van de meest onstuimige tijden in de Indiase geschiedenis. Zijn grootvader Goeroe Arjan Dev (d)ji, de vijfde Sikh Goeroe, werd gemarteld en offerde zijn leven op voor mensheid. De vader van Goeroe Tegh Bahadur (d)ji, Goeroe Hargobind (d)ji, de zesde Sikh Goeroe, was door slechte keizers gedwongen tot diverse oorlogen. Mughal tirannie en religieuze vervolging van de Hindoes en Sikhs bereikte zijn hoogtepunt toen Aurangzeb de troon besteeg in Delhi. Hij had lang de ambitie om India te bekeren tot een land van de Islam en daarom begon hij krachtig met het vernietigen van tempels en het dwingen van Hindoes om de Islam te omarmen of de dood onder ogen te zien. Hij heeft ook veel Islamitische heilige mannen en Sufi’s gedood.

Uit angst voor de dreigende vernietiging van hun religie bezocht een groep Brahmanen uit Kashmir Amarnath, de verblijfplaats van de Hindoe God Shiva, om zijn genade in te roepen. In Amarnath bezocht god Shiva de Brahmanen in hun droom en spoorde hen aan om Goeroe Tegh Bahadur (d)ji te bezoeken en om zijn hulp te vragen bij het redden van de Hindoe dharma.

Goeroe Tegh Bahadur (d)ji stemde in om Aurangzeb in Delhi te bezoeken en om hem te vragen de vervolging en moord op Hindoes te staken. Op weg naar Delhi werd de Goeroe gearresteerd in Agra en geketend naar de keizer gebracht. Goeroe Tegh Bahadur (d)ji werd gevraagd om de Islam te omarmen of een wonder te verrichten om zijn leven te redden. Hij weigerde en werd met drie metgezellen geëxecuteerd. Vele heiligen, wijzen en helden zijn gestorven omwille van hun eigen levensovertuiging, maar niemand ooit in de wereldgeschiedenis heeft zijn leven gegeven om een andere religie of de idealen van een ander geloof te beschermen. Goeroe Tegh Bahadur (d)ji, doordrongen met de kracht van vriendelijkheid en zelfopoffering, kwam onbevreesd op voor de Hindoes. Ook al was hij geen Hindoe, toch stierf hij om de eer en de vrijheid van geloofsovertuiging van de Hindoes te beschermen.

Find and Download Book — Goeroe

Click one of share button to proceed download:
Choose server for download:
Download
Get It!
File size:12 mb
Estimated time:3 min
If not downloading or you getting an error:
  • Try another server.
  • Try to reload page — press F5 on keyboard.
  • Clear browser cache.
  • Clear browser cookies.
  • Try other browser.
  • If you still getting an error — please contact us and we will fix this error ASAP.
Sorry for inconvenience!
For authors or copyright holders
Amazon Affiliate

Go to Removal form

Leave a comment

Readers reviews